Topaz / Топаз (1969)

Topaz / Топаз (1969)

Topaz / Топаз (1969)
Трилър Филми
143 мин. 6.3 36 487


Година: 1969
Държава: САЩ
Жанр: Трилър, Филми
Режисьор: Алфред Хичкок
Участват: Фредерик Стафорд, Джон Форсайт, Дани Робин, Джон Върнън, Карин Дор, Майкъл Пиколи, Фелип Ноире, Клод Жаде, Майкъл Събър, Пер-Аксел Аросениус, Роско Лий Браун
Времетраене: 143 мин.
Рейтинг: 6.3 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0065112/

В Копенхаген през 1962 г., високопоставен съветски офицер от съветското разузнаване, минава на страната на запада (Америка) заедно със съпругата и дъщеря си. Агента на ЦРУ Майк Нордстрьом ( Джон Форсайт ) научава от дезертьора, че руските балистични ракети с ядрени бойни глави ще бъдат разположени в Куба. Нордстрьом привлича на своя страна, приятеля си и френски агент Андре Деверо (Фредерик Стафорд) , насърчавайки го да придружи дъщеря си Мишел (Клод Жаде) на медения й месец с нейния съпруг и журналист Франсоа Пикар (Майкъл Собур) в Ню Йорк. Деверо приема, но съпругата му Никол (Дани Робин) е притеснена за него. В Ню Йорк, Деверо се свързва със свой стар познат, Филип Дубис (Роско Лий Браун), целта им е да се сдобият с документи за съветските планове за Куба от гостуващия кубински дипломат Рико Пара (Джон Върнън) .

Пара е в Ню Йорк, за да се появи на среща на ООН, за да покаже солидарност с афроамериканската общност, която кубинските комунисти и техните съветски господари често пропагандира като "масите". Дюбоа, приема самоличността на чернокож журналист от списание "Ебони", за да се добере до хотела, кипящ от посетители и заобиколен от ентусиазираната тълпа. Той подкупва секретар Пара, за да се добере до секретни документи, но бива изигран от дипломата. Дюбоа е прекъснат докато фотографира документите, преследван от кубинските революционери , Дюбоа се сблъсква с Деверо - който наблюдава събитията от другата страна на улицата, а кубински охрана помага Девъро да се изправи, без да осъзнава шпионските игри, на който стават свидетели. Дюбоа, потвърждават с помощта на снимките, че руснаците тайно транспортират и поставят ядрени ракети в Куба. Деверо, превъзмогва личните си проблеми свързани с жена му, чрез страстна връзка с красива любовница на име Хуанита, членка на съпротивата в Куба, която е вдовица на заможен "герой на революцията".

Като лидер на местната мрежа подземен съпротива, Хуанита работи под прикритие, за да събират информация за новия си любовник. Тя заедно с нейния лоялен домашен персонал, прави всичко по силите си да помогне за възхода на революцията и намирането на повече сведения за общата дейност на СССР и куба. Карлота и Пабло Мендоса (слугите на Хуанита) използват прикритието на следобеден пикника на хълма, който е с изглед към пристанището и снимам разтоварването на съветските ракети. Разкрити са разкрити, но успяват да направят снимки и да ги скрият, преди да бъдат заловени. Хуанита е разкрита като член на съпротивата и въпреки опитите на Девъро да я спаси, тя бива разстреляна. Девъро се опитва да напусне Куба, преди да бъде задържан след провала на Хуанита и хората й. Само късметът му позволява да премине щателно претърсване на летището и да се добере до щатите. Успехът му е помрачен, когато намира домът си празен, след като жена му го е напуснала.

Загубил жена си и Хуанинта, Девъро заминава за Париж, където е осведомен от Нордстрьом за съветски шпионин член на организация наречена "Топаз". Агента е издал името на един определен човек, служителя на НАТО Хенри Жрае ( Филип Ноаре) , който разполага с документи на КГБ. Пристигайки в Париж, Девъро се опитва да стигнем до дъното на шпионските игри, докато дъщеря му Мишел иска да помири него и своята майка. Това остава на заден план за Девъро, единствената му цел е успешно приключване на играта на котка и мишка с чуждите агенти. Девъро, кани някои от старите си приятели и колеги, включително Жаре, на обяд в изискан ресторант под претекст, че му помага да се подготви доклада си за съветско кубинските взаимоотношения. По време на обяда Девъро се опитва да провокира реакция у Жаре, с която да покаже слабост и да разкрие дали е двоен агент, но без успех. Скоро след това, Жаре изпада в паника, и посещава човекът, който е лидер на шпионския пръстен, Жак Гранвил (Мишел Пиколи) . Не след дълго, слабостта на Жаре води до неговата смърт приличаща на самоубийство. Лидера на шпионския кръг "Топаз" става все повече забулен в интриги и предателства, а разкриването му е под въпрос.

Изглежда ползвате разширение за блокиране на реклами “Adblock”
Моля спрете Вашето “Adblock” разширение или добавeте сайта ни като изключение
за да гледате филми свободно от него.
Ние също не обичаме рекламите, но сайта се издържа от тях. Благодарим ви за разбирането!
Как да добавя изключение за сайта в моето “Adblock” разширение?
Adblock
Adblock Plus
uBlock Origin
1. Натиснете върху иконката на Adblock в горния десен ъгъл.
2. От менюто изберете "Не изпълнявай за страниците в сайта".
3. Ще се появи нов прозорец в който трябва да натиснете върху "Изключи". Страницата ще се презареди. Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

1. Натиснете върху иконката на Adblock Plus в горния десен ъгъл.
2. Натиснете върху надписа "Разрешено за сайта" , трябва надписа да стане "Забранено за сайта". Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

1. Натиснете върху иконката на uBlock Origin в горния десен ъгъл.
2. Натиснете върху голямия син бутон, трябва цвета му от син да стане на сив. Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.