Blake's 7 Season 1 / Седморката на Блейк Сезон 1 (1978)

Blake's 7 Season 1 / Седморката на Блейк Сезон 1 (1978)

Blake's 7 Season 1 / Седморката на Блейк Сезон 1 (1978)
Фантастика Драма Приключенски Сериали
13 x 50 мин. 8.0 153 048

Blake's 7 Season 1 / Седморката на Блейк Сезон 1 (1978)

Година: 1978
Държава: Великобритания
Жанр: Фантастика, Драма, Приключенски, Сериали
Режисьор: Тери Нейшън
Участват: Майкъл Кийтинг, Пол Дероу, Питър Тадънъм, Джан Чапъл, Джаклин Пиърс, Гарет Томас, Сали Нивет
Времетраене: 13 x 50 мин.
Рейтинг: 8.0 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0076987/

Седморката на Блейк е Британски фантастичен телевизионен сериал, който излиза за първи път по телевизия Би Би Си през 1978 г. Действието се развива накъде в далечното бъдеще. Група затворници се опълчват срещу тоталитарната федерация. Техен водач е политическият дисидент Рой Блейк, който е осъден по фалшиви обвинения. Тоталитарната Теранска федерация контролира гражданите си чрез тотално наблюдение, промиване на мозъци и вкарване на наркотици в организмите им чрез храната, водата и въздуха. На път за депортация до планета-затвор, осъдените криминални и политически затворници отвличат космически кораб и започват война с федерацията.Завладения звездолет наричат "Освободител" - това е космически кораб от друга планета, който превъзхожда технологично всички кораби на Федерацията - може да се движи с огромна скорост и притежава страхотни оръжия. Когато е на върха на своята популярност, сериалът е бил гледан от 10 милиона зрители. Излъчван е в 40 държави.

В България първите два сезона са излъчени по телевизията при огромен интерес в средата на 80-те години. По онова време почти няма деца, които да не играят на улицата и по дворовете в цялата страна на "Седморката на Блейк" и да се идентифицират с героите - Блейк, Вила, Кер, Джена...


В първия сезон Федерацията управлява Земята и много колонизирани планети. Рой Блейк, работник на висок социален статус, класифицирани като "алфа-клас" , живее в един изкуствен купол-град.В подобни куполи живее и по-голямата част от населението на Земята . Блейк е потърсен от група от политически дисиденти, които го вземат извън града, за да се срещне с техния лидер Бран Фостър. Според Фостър, Блейк някога е бил лидер на влиятелна група от политически активисти. Блейк е арестуван,и с промит мозък е принуден да направи самопризнание. Паметта му от тези години се блокира .

Фостър иска Блейк да се присъедини отново към дисидентите. Изведнъж, срещата е прекъсната от пристигането на силите за сигурност , които убиват бунтовниците .Рой, единственият оцелял , се завръща в града, където започва да си спомня миналото си .След това е арестуван, съден по фалшиви обвинения за блудство с дете и осъден на депортиране в планетата-затвор Cygnus Alpha.[2] В кораба затвор London, Блейк се среща с крадеца Вила Рестал, контрабандистката Джена Станис, убиеца Олаг Ган и компютърния инженер Кер Ейвън .По време на пътуването "Лондон" попада в битка между две извънземни космически флотилий и се натъква на странен чужд звездолет. Капитанът решава да качи хора на борда, но те са възпрепятствани от защитен механизъм.


Тогава там изпращат затворниците Блейк, Ейвън и Джена. Блейк побеждава отбранителната система, когато тя се опитва да манипулира неговите спомени с фалшиви . С Джена като пилот, тримата затворници успяват да избягат.[3] Блейк и неговия екипаж,преследват кораба-затвор "Лондон" до Cygnus Alpha и там спасяват Вила и Ган. Блейк иска да използва звездолета "Освободител" и новия екипаж за атака на Федерацията, макар че другите и особено Ейвън, гледат с неохота на идеята [4] ...


Ако липсва линк за гледане на някои епизоди значи или още не са излезли или няма БГ превод за тях все още. Ще бъдат добавени, когато са налични.

Филмът прекъсва? - Оставете на Пауза и изчакайте около 2-3 минути след което натиснете да продължи.

Сигнализирай за
проблем с филма?
Изглежда ползвате разширение за блокиране на реклами “Adblock”
Моля спрете Вашето “Adblock” разширение или добавeте сайта ни като изключение
за да гледате филми свободно от него.
Ние също не обичаме рекламите, но сайта се издържа от тях. Благодарим ви за разбирането!
Как да добавя изключение за сайта в моето “Adblock” разширение?
Adblock
Adblock Plus
uBlock Origin
1. Натиснете върху иконката на Adblock в горния десен ъгъл.
2. От менюто изберете "Не изпълнявай за страниците в сайта".
3. Ще се появи нов прозорец в който трябва да натиснете върху "Изключи". Страницата ще се презареди. Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

1. Натиснете върху иконката на Adblock Plus в горния десен ъгъл.
2. Натиснете върху надписа "Разрешено за сайта" , трябва надписа да стане "Забранено за сайта". Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

1. Натиснете върху иконката на uBlock Origin в горния десен ъгъл.
2. Натиснете върху голямия син бутон, трябва цвета му от син да стане на сив. Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.