Pope Joan / Папеса Йоана (2009)

Pope Joan / Папеса Йоана (2009)

Pope Joan / Папеса Йоана (2009)
Филми Драма Исторически
149 мин. 6.7 55 985

Pope Joan / Папеса Йоана (2009)

Година: 2009
Държава: Германия, Великобритания, Италия, Испания
Жанр: Филми, Драма, Исторически
Режисьор: Зьонке Вортман
Участват: Дейвид Уенам, Джон Гудман, Йън Глен, Йохана Вокалек, Анатоли Таубман
Времетраене: 149 мин.
Рейтинг: 6.7 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0458455/

Папеса Йоана според някои теории е глава на Римокатолическата църква в периода 855-858 г. Заела папския престол под името Йоан VIII. На 12-годишна възраст, облечена с мъжки дрехи избягала с един монах в Атина. Там станали членове на една от най-престижните през девети век книжовни школи.
След смъртта на любовника си тя отишла в Рим, където станала преподавател във висше училище, после кардинал и накрая римски папа.

Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.