Jabberwocky / Джабъруоки (1977)

Jabberwocky / Джабъруоки (1977)

Jabberwocky / Джабъруоки (1977)
Филми Комедия Приключенски Фентъзи
105 мин. 6.2 46 802
Jabberwocky: the monster so horrible that people caught the plague to avoid it

Jabberwocky / Джабъруоки (1977)

Година: 1977
Държава: Великобритания
Жанр: Филми, Комедия, Приключенски, Фентъзи
Режисьор: Тери Гилиъм
Участват: Хари Корбет, Тери Бедфорд, Франк Уилямс, Тери Джоунс, Тери Гилиъм, Бърнард Бреслоу, Уорън Мичъл, Майкъл Пейлин, Макс Уол
Времетраене: 105 мин.
Рейтинг: 6.2 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0076221/

По едноименната поема (1871 г.) на английския писател Луис Карол.
Смелият чирак Денис (Майкъл Пейлин) отива в двора на разглезения крал Бруно Спорния (Макс Уол), за да натрупа състояние. Дворецът на Бруно е прашен и трошлив, придворните му са отегчителни, а отвъд крепостните стени дебне чудовището Джабъруоки…
Напук на комичния взрив “Монти Пайтън и Свещеният Граал”, в следващия си филм Тери Гилиъм се опитва да наложи един необичаен (за него) мрачен реализъм.
Заемайки типична структура за вълшебна приказка (беден млад мъж се подлага на изпитания, за да освободи кралство, владяно от чудовище и получава като награда ръката на принцесата и половината от въпросното кралство), режисьорът я преобръща по свой вкус, жонглирайки с любимото си Средновековие.

Изглежда ползвате разширение за блокиране на реклами “Adblock”
Моля спрете Вашето “Adblock” разширение или добавeте сайта ни като изключение
за да гледате филми свободно от него.
Ние също не обичаме рекламите, но сайта се издържа от тях. Благодарим ви за разбирането!
Как да добавя изключение за сайта в моето “Adblock” разширение?
Adblock
Adblock Plus
uBlock Origin
1. Натиснете върху иконката на Adblock в горния десен ъгъл.
2. От менюто изберете "Не изпълнявай за страниците в сайта".
3. Ще се появи нов прозорец в който трябва да натиснете върху "Изключи". Страницата ще се презареди. Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

1. Натиснете върху иконката на Adblock Plus в горния десен ъгъл.
2. Натиснете върху надписа "Разрешено за сайта" , трябва надписа да стане "Забранено за сайта". Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

1. Натиснете върху иконката на uBlock Origin в горния десен ъгъл.
2. Натиснете върху голямия син бутон, трябва цвета му от син да стане на сив. Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.