La mort de Louis XIV / Смъртта на Луи XIV (2016)

La mort de Louis XIV / Смъртта на Луи XIV (2016)

La mort de Louis XIV / Смъртта на Луи XIV (2016)
Филми Драма Исторически Биографичен
115 мин. 6.8 90 318

La mort de Louis XIV / Смъртта на Луи XIV (2016)

Година: 2016
Държава: Франция, Испания, Португалия
Жанр: Филми, Драма, Исторически
Режисьор: Алберт Сера
Участват: Жан-Пиер Лео, Патрик д'Асумсо, Марк Сузини, Бернар Белен, Ирен Силвани, Виченц Алтайо, Жак Хенрик, Ален Ладжуани, Оливие Кадио, Филип Креспо, Ален Рейно, Ричард Плано
Времетраене: 115 мин.
Рейтинг: 6.8 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt5129510/

Кралят Слънце Луи XIV много обичал да се храни обилно и цял живот страдал от различни заболявания. Тяхната история продължава 64 години. Лекарите по-скоро поддържали, отколкото лекували краля, те подкрепяли живота му, за да получат повече пари за работата си. Един медицински историк, оценяващ медицинската практика на кралските лекари Вало, д'Акена и Фагон, пише: "Със сигурност трябва да имате желязно здраве, за да издържите на това лечение." Поканени са лекари, дори шарлатани, но болестта не отстъпва. В крайна сметка кралят умира - смъртта настъпва в неделя сутринта, 1 септември 1715 година. Причина за смъртта: гангрена. На краля се прави аутопсия, причината за гангрената не е установена. Алберт Сера заснема всичко това подробно, оказва се невероятен филм за страданието не на краля, а на човека.

Филмът получи наградата Жан Виго за 2016 година. Има други 13 награди и 28 номинации.
Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.