Le Rouge et le Noir / Червено и черно (1954)

Le Rouge et le Noir / Червено и черно (1954)

Le Rouge et le Noir / Червено и черно (1954)
Филми Драма Романтичен
113 мин. 6.7 11 963

Le Rouge et le Noir / Червено и черно (1954)

Година: 1954
Държава: Италия, Франция
Жанр: Филми, Драма
Режисьор: Клод Отан-Лара
Участват: Жерар Филип, Антонела Луалди, Даниел Дарийо, Jean Martinelli, Anna Maria Sandri, Antoine Balpêtré, Мирко Елис, Джийн Мъркюр, Pierre Jourdan, André Brunot, Жак Варен, Robert Berri, Джийн-Мари Амато
Времетраене: 113 мин.
Рейтинг: 6.7 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0047432/

Класическа филмова адаптация на известния роман на Стендал е правена не един път и то не само във Франция. Темите, засегнати в романа и филма - човешката гордост, забранената любов, правене на кариера с използването на всички възможни средства - винаги изглеждат модерни.
Този филм има огромен успех, на първо място благодарение превъзходния актьорски състав, начело с Жерар Филип и Даниел Дарио. Жюлиен Сорел (Жерар Филип), произхожда от най-нисшите слоеве на обществото, но той е млад, умен, красив и много амбициозен. Неговото пътуване започва от зад стените на духовната семинария и продължава в дома на провинциален буржоа, където учи и възпитава неговите деца. Стопанката на къщата, г-жа дьо Ренал, се влюбва в младия учител и той решава да използва това нейно искрено чувство за осъществяване на своите користни планове.

Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.