Richard III / Ричард III (1995)

Richard III / Ричард III (1995)

Richard III / Ричард III (1995)
Филми Драма Исторически Военен
110 мин. 7.5 16 637
I can smile, and murder while I smile

Richard III / Ричард III (1995)

Loading...
Година: 1995
Държава: Великобритания, САЩ
Жанр: Филми, Драма, Военен
Режисьор: Ричард Лонкрайн
Участват: Иън Маккелън, Анет Бенинг, Джон Ууд, Найджъл Хоторн, Маги Смит, Робърт Дауни Джуниър, Тим Макинърни, Джим Картър, Джим Броудбент, Едуард Хардуик
Времетраене: 110 мин.
Рейтинг: 7.5 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0114279/

Тази иновативна и задъхана адаптация по класическата шекспирова пиеса пренася действието в подобна на нацистка държава Англия през 30-те години на 20 век. Дълга гражданска война е разделила нацията, а две семейства воюват за короната. Краят на войната е внезапна, след като командирът на войските на семейство Йорк Ричард от Глостър убива краля и законния му наследник. По-големият брат на Ричард Едуард се качва на трона и налага крехък мир. Ричард обаче не понася спокойствието на мирното време и решава да води частна война срещу рода Йорк. Брат на болнав крал и протектор на млад и несигурен престолонаследник, Ричард крои убийствен заговор, който ще раздели семейството, ще премахне съперниците му и ще го възкачи на престола.
Loading...
Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.