Kongens nei / Изборът на краля (2016)

Kongens nei / Изборът на краля (2016)

Kongens nei / Изборът на краля (2016)
Филми Драма Исторически Скандинавски Биографичен
133 мин. 7.2 36 441
Three Days in April

Kongens nei / Изборът на краля (2016)

Loading...
Година: 2016
Държава: Норвегия
Жанр: Филми, Екшън, Драма, Военен
Режисьор: Erik Poppe
Участват: Jesper Christensen, Anders Baasmo Christiansen, Karl Markovics, Tuva Novotny, Juliane Köhler, Rolf Kristian Larsen, Katharina Schüttler, Arthur Hakalahti, Svein Tindberg, Andreas Lust, Ketil Høegh
Времетраене: 133 мин.
Рейтинг: 7.2 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt4353996/

„Изборът на краля“ е вдъхновен от действителни събития и разказва за три драматични дни през април 1940 година. Германските въоръжени сили поставят невъобразим ултиматум на краля на Норвегия – да се предаде или да умре. Кралското семейство е принудено да избяга от столицата, преследвано от нацистки войници. За доброто на семейството принцеса Марта напуска Норвегия заедно с децата и намира убежище в Швеция, а крал Хокон и принц Олаф бягат в малък земеделски район край Елверум и се срещат с германците. След като крал Хокон отчаяно отлага три дни, той взема окончателно решение. Отказва да капитулира, въпреки че така поставя в опасност своя живот, живота на семейството си и на много норвежци.
Loading...
Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.