» » » Exorcist II: The Heretic / Екзорсист II: Еретикът (1977)
Exorcist II: The Heretic / Екзорсист II: Еретикът (1977)

Exorcist II: The Heretic / Екзорсист II: Еретикът (1977)

Трилър / Ужаси / Мистерия / ФилмиГодина: 1977
Държава: САЩ
Жанр: Ужаси, Мистерия, Трилър
Режисьор: Джон Бурман
Участват: Луиз Флечър, Макс фон Сюдов, Ричард Бъртън, Линда Блеър, Нед Бийти, Джеймс Ърл Джоунс
Времетраене: 118 мин.
Рейтинг: 3.7 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0076009/

Смразяващи кошмари тормозят Регън Макнийл (Линда Блеър) четири години след шокиращите събития, при които тя бе обладана от зъл дух, който обаче бе прогонен. Но дали Пазузу - Демонът на Злите Духове от Въздуха, наистина е напуснал тялото й? И ако не е - могат ли религиозната вяра и познанията по психология на изпратения от Ватикана следовател, който е специалист по хипноза, да я освободят от дяволската обсесия?

Заснет от създателя на “Екскалибур”, визуално завладяващият филм ЗАКЛИНАТЕЛЯТ II: ЕРЕТИКЪТ дава дългоочаквания отговор. Този филм не е просто продължение на класическия филм на Уилям Фридкин по бестселъра на Уилям Питър Блати. Това е оригинален филм, изпълнен с халюцинативни чудеса.

Линда Блеър отново играе Регън - вече в по-зряла възраст. Нейните връзки с дявола сега са се трансформирали към едно по-първично зло. Ричард Бъртън прави една от най-добрите си роли като свещеник, неистово опитнащ се да запази вярата си в своята борба за избавлението на Регън. Неговият запомнящ се сблъсък с Кокумо (Джеймс Ърл Джоунс) - изскубнал се от ръцете на злото африканец, е един от най-силните моменти във филма.

Внушителният режисьорски стил на Бурман ни кара буквално да почувстваме злото.

Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.