Le scaphandre et le papillon / Скафандърът и пеперудата (2007)

Le scaphandre et le papillon / Скафандърът и пеперудата (2007)

Le scaphandre et le papillon / Скафандърът и пеперудата (2007)
Филми Драма Биографичен
112 мин. 8.0 19 055
Let your imagination set you free

Le scaphandre et le papillon / Скафандърът и пеперудата (2007)

Loading...
Година: 2007
Държава: Франция, САЩ
Жанр: Филми, Драма
Режисьор: Джулиан Шнабел
Участват: Матю Амалрик, Мари-Жосе Кроз, Емануел Сигнър, Макс фон Сюдов
Времетраене: 112 мин.
Рейтинг: 8.0 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0401383/

Жан-Доминик Буби e 43-годишният заместник главен редактор на световноизвестното списание Elle, който живее на пълни обороти. Но на 8 декември 1995 г. той става жертва на ужасна церебрална травма, която го оставя в състояние на пълна парализа, неспособен на какъвто и да е вид общуване – състояние, известно в медицинските среди като "синдром на заключения".

Мозъчната му дейност и въображението му обаче са непокътнати и докато лежи напълно неподвижен в болничното си легло, Буби се научава да общува с външния свят, използвайки левия си клепач - единствената част от тялото му, която може да управлява. През следващите 14 месеца, с помощта на специална техника за диктуване, Буби създава един поетичен и трогателен разказ за живота си... буква, по буква, по буква.

"Скафандърът и пеперудата" е сърцераздирателната истинска история на един мъж, който доказва, че силата на духа и въображението е способна да освободи човека от физическите ограничения на тялото му.

## Допълнително : Номиниран за 4 Оскара, филмът "Скафандърът и пеперудата" на режисьора Джулиан Шнабел е създаден по едноименната новела на Жан-Доминик Боби, която се явява и негова автобиография. В главната роля се превъплащава Матю Амалрик, другите действащи лица са Еманюел Сигнър, Мари-Жозе Кроз, Ани Консигнай, Патрик Шезне, Марина Хендс. Сценарист на филма е Роналд Харлуд. това е автобиографичен разказ на Жан-Доминик Боби, който след преживян удар остава с бистър ум, но не може да контролира тялото си, с изключение на единия клепач. Той диктува мемоарите си и умира три дни след публикацията на книгата му. Боби описва живота си преди да получи удара, какво означава да бъдеш затворен в собственото си тяло, и въображаемите пътешествия, които предприема до екзотични места, само, за да отклони вниманието си от болестта...
Loading...
Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.