» » Shan he gu ren / Планините се движат (2015)
Shan he gu ren / Планините се движат (2015)

Shan he gu ren / Планините се движат (2015)

Филми / Драма / Романтичен / АзиатскиГодина: 2015
Държава: Китай, Франция, Япония
Жанр: Драма, Романтичен, Азиатски, Филми
Режисьор: Zhangke Jia
Участват: Tao Zhao, Yi Zhang, Jing Dong Liang, Zijian Dong, Sylvia Chang, Patrick Harvey, Russell Lambe, Lu Liu, Zishan Rong, Anna Sasson
Времетраене: 131 мин.
Рейтинг: 6.8 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt3740778/

„Планините се движат” е едновременно емоционална лична драма и епична история, обхващаща десетилетия, която прескача между близкото минало, настоящето и предполагаемото близко бъдеще. Филмът разказва как икономическият бум в Китай и родената от него култура на материализъм се отразяват върху традицията, семейството и любовта. Филмът започва с песента „Go West” на „Pet Shop Boys“ – именно на запад се е запътила инструкторката по танци от малък провинциален град Тао, когато се омъжва за находчив предприемач. Скоро ражда син, когото бащата кръщава Долар. Филмът ни пренася в 2014 г. – пропастта между произхода на семейството и новопридобитото богатство става все по дълбока. През 2025 г. Долар живее в Австралия и се мъчи да научи повторно майчиния си език с помощта на привлекателна по-възрастна преподавателка, която въплъщава културата, живота и любовта, които той така и не е опознал истински.

Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.