Florence Nightingale / Флорънс Найтингейл (1985)

Florence Nightingale / Флорънс Найтингейл (1985)

Florence Nightingale / Флорънс Найтингейл (1985)
Филми Драма Биографичен Семеен
140 мин. 7.8 21 383
The fact-based story of the pioneer of nursing known as 'the Lady with the Lamp'.

Florence Nightingale / Флорънс Найтингейл (1985)

Loading...
Година: 1985
Държава: Великобритания
Жанр: Биографичен, Драма, Семеен, Филми
Режисьор: Дарил Дюк
Участват: Джаклин Смит, Клер Блум, Тимъти Далтън, Тимъти Уест, Питър Макенъри, Стивън Чейс, Ан Торнтън, Джеръми Брет, Брайън Кокс
Времетраене: 140 мин.
Рейтинг: 7.8 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0089157/

Това е история за аристократката, грижовната медицинска сестра и обществената деятелка на Великобритания Флоранс Найтингейл (Джаклин Смит), станала известна като "Дамата с лампата" и чиято сянка целували войниците. Много красив, сантиментален филм за ранните години на Флоранс (която е живяла 90 години), историята на любовта й, за това как е намерила призванието си в живота и какво е пожертвала заради него. Необикновената музика довършва картината.
На 12 май, рожденият ден на Флоранс Найтингейл, светът отбелязва Международният ден на медицинските сестри. В Лондон има музей на Флоранс, където са представени експонати, нагледно илюстриращи важни биографични и героични страници от живота на тази аскетка.

Loading...
Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.