» » Hello, Dolly! (1969)
Hello, Dolly! (1969)

Hello, Dolly! (1969)

Филми / Комедия / Романтичен / Приключенски / МузикаленГодина: 1969
Държава: САЩ
Жанр: Приключенски, Комедия, Музикален, Романтичен, Филми
Режисьор: Джийн Кели
Участват: Уолтър Матау, Майкъл Крофърд, Мариан Макандрю, Дани Локин, Томи Тюн, Джуди Нейз, Е. Дж. Пийкър, Дейвид Хърст, Фриц Фелд, Барбара Стрейзънд
Времетраене: 146 мин.
Рейтинг: 7.2 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0064418/

Всеизвестната сватовница, Доли Ливай (Барбра Стрейзънд) заминава за Йонкърс, Ню Йорк, за да се срещне с неомъжения "полумилионер" Хорас Вандъргелдър (Уолтър Матау). За краткия си престой в дома му тя успешно убеждава  скъпия си приятел, двамата му служители, както и малката му племенница с нейния ухажор да заминат за Ню Йорк Сити. Там Вандергелдър (в строга неизвестност за плановете на останалата част от обкръжението му) ще се срещне с Айрин Молой (Мариан Макандрю) с предложение за женитба. Но това му решение не съвпада с плановете на Доли, която твърдо поема нещата в свои ръце..
Награди и номинации:
3 Оскара: за декори, звук и саундтрак, + още 4 номинации, включително и за най-добър филм;
5 номинации за Златен глобус, 2 номинации на БАФТА...

Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.