» » Downhill Racer / Скоростно спускане (1969)
Downhill Racer / Скоростно спускане (1969)

Downhill Racer / Скоростно спускане (1969)

Филми / Драма / СпортенГодина: 1969
Държава: САЩ
Жанр: , Спорт, Драма
Режисьор: Майкъл Ричи
Участват: Джийн Хекман, Камила Спарв, Карл Михаел Фоглер, Дабни Коулман, Катрин Кроули, Кенет Кърк, Робърт Редфорд
Времетраене: 102 мин.
Рейтинг: 6.5 /10
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0064253/

Действието се развива по време на състезания по ски спускане в престижни европейски курорти в края на 60-те години. Дейвид Чаплет (Робърт Редфорд) е млад ски състезател, който има амбицията да се изкачи колкото се може по-нагоре и то – за малко време. Негов треньор е Клер (Джийн Хекман), който е традиционалист и постига всичко постепенно, съобразявайки се с реалностите, почиващи на възможностите на всеки един състезател в даден момент…
Днес филмът предизвиква интерес с дуета Редфорд-Хекман. Филмът излиза няколко години след като двама вече има статута на звезди, като тук всеки един от тях показва своите възможности- Това, лентата не се превръща в "култова" е въпрос на случайност и е недоразумение. Не случайно филмът е включен в престижната американска киноколекция "Критериън". Справедливостта изисква да се спомене и играта на шведската актриса Камила Спарв (блестящо красива). В края на краищата малко актриси са съумели да изглеждат равностойно на екрана до златното момче на Холивуд Робърт Редфорд и да пръскат чар наравно с него. Първоначално проектът е предназначен за Роман Полански, но той е бил зает със заснемането на "Бебето на Розмари". Снимките са поверени на Майкъл Ричи, който до този момент се изявява успешно в телевизията. И той се справя повече от чудесно със задачата. Основният нерв във филма са диалозите между Редфорд и Хекман, като те са и едно от нещата, които извисяват филма. Освен това, Ричи не се стеснява да разкрие всички "за" и "против" във визирания спорт, като го прави откровено, без заобикалки, при това много красиво. И не на последно място трябва да се отбележи и прекрасната операторска работа, която в модерния за това време документален стил допълва напрежението в определени моменти и му придава автентично звучене. (Синеаст, по материали от мрежата)

Посещавайки нашия сайт за филми и сериали онлайн вие имате достъп до голям каталог от заглавия както на най-новите филми онлайн, така и на стари класики. Сайтът предлага удобството да гледаш всички тези филми и сериали на устройство по ваш избор- домашен компютър, лаптоп, мобилен телефон или таблет. Любимите ви сериали с най-новите им епизоди и хитовите филми от Холивуд са винаги на разположение на всички любители на киното. Гледайте филмите в нашия сайт и не забравяйте да посещавате нашата Фейсбук страница както и да споделяте филмите , които сте харесали онлайн с вашите колеги и приятели.